Wie zijn wij

Sinds jaren her waren wij een melkveebedrijf met daarnaast voor de hobby een kleinschalige fokkerij van tuigpaarden. Zo fokten wij de goedgekeurden hengsten Marconi en Rocconi, beiden van Indiaan. De tuigpaarden hebben meer en meer plaatsgemaakt voor de rijpaarden, en sinds augustus 2010 zijn wij met het melkveebedrijf gestopt en helemaal overgegaan op de paarden, voornamelijk dressuur gefokt.

Wij hebben 5 fokmerries waaronder nog 1 tuiger. Wij nemen met onze fokprodukten graag deel aan de KWPN keuringen en niet altijd zonder succes. Zo behaalde Orlando (V. Jazz)  in 1999 het kampioenschap bij de 3-jarige ruinen op de CK te Heerjansdam. Werd het hengstveulen Winston (V. Rhodium) in 2003 zelfs Nationaal Kampioen in Ermelo en meerdere merries schopten het tot ster-merrie,  (voorlopig) keur-merrie, PROK-merrie en zelfs Elite-merrie!
imagine prestatie-merrieNationale Veulenkeuring Ermelo 2010

Stammoeder Imagine is bevorderd tot Preferente Prestatie-merrie!
Kleindochter Valencia (V. Krack C) en tuiger Javilina (V. Cinovo)  behaalden het preferentschap!
Meerdere veulens hebben op de CK al op een 1e plaats gestaan. En in 2010 werden maar liefst 3 van onze 4 veulens voor Ermelo geselecteerd!
Sinds 2012 mogen we ook een 2e bezichtigingshengst bijschrijven: Een jonge Lord Leatherdale, Eastwood genaamd, uit Valencia (V. Krack C). Hij is via de KWPN Select Sale naar Zweden geëxporteerd. In hetzelfde jaar won hij al een jonge paarden aanlegtest in Zweden.

De jonge veulens fokken we graag op om uit te zien groeien tot 2 of 3-jarigen. Maar voor de juiste prijs is de jonge aanwas vrijwel altijd te koop.

Verder bieden wij opfok van veulens aan derden.
In de zomermaanden kunnen er ook paarden enkel voor weidegang geplaatst worden. Zie daarvoor de pagina’s Opfok en Weidegang. Informeer gerust vrijblijvend naar de prijzen.

In de sport begint het met onze fokprodukten de goede kant op te gaan. Ons visitekaartje is daarbij Passionelle (V. Jazz) die onder de Amerikaanse Lisa Wilcox Prix st George gestart is. Ook volle broers Orlando en Valentino scoorden netjes in de Z1 en Z2 dressuur. Het jongste broertje, Dutchman is op 7-jarige leeftijd al ZZ-licht dressuur! En in 2016 verkocht naar Engeland aan een getalenteerde amazone die hem in de U25 proeven uitbrengt.
Nicolaï ( V. Excellent W) sprong in Amerika op 130 nivo.
Bodyguard, de Tuschinski-zoon die in Zweden verblijft gaat richting de Prix st George. En ook Ciao ( V. Vic), die bij ons Countryboy heette had op 6-jarige leeftijd de punten binnen voor de ZZ-licht dressuur. Deze nakomelingen zijn allen van Imagine.
Lisa Wilcox met Passionele (V. Jazz)Iris met Orlando (V. Jazz)

Winston (V. Rhodium) uit Sensation (V. Krack C) werd behalve Nationaal veulen-kampioen ook ZZ-licht dressuur.
Sensation’s veulen Jahmairo (V. Chagall) is verkocht aan de Amerikaanse team-rider Laura Graves!

kJM-140627-Jahmairo01Dutchman
Trésor (V. Jazz) gaf van Tuschinski Armani, die ook ZZ-licht dressuur is.

Valencia’s 1e nakomeling Belle Amie (V. Florencio) wordt in Engeland begeleidt door Carl Hester en is ook al hard op weg naar de Prix st George. Don Diego (V. Lord Leatherdale) won als 5-jarige ruin de voorselectie Pavo-cup in Strijen en werd beste ruin in de finale met een 8e plaats onder Patrick van der Meer! Het jaar erop werd hij geselecteerd voor het WK in Verden! Hij was 1 van de opvallendste paarden in Verden maar spanning in stap belette hem een finaleplaats.

belleverdendon-diego-patrick-van-der-meer

Van W.Héroïne II (V. Jazz) is de Lord Leatherdale-merrie Fantasy Z-dressuur.
En haar Uphill nakomeling Gentle is verkocht naar Zweden waar zij ook opgeleidt gaat worden voor de hogere dressuur.

De Elite merrie Good-Looking (V. Apache) bracht meteen met haar 1e veulen al een kampioen!
Lorraine (V. Governer) werd kampioen van Zuid-Holland en mocht naar de Nationale veulenkeuring in Ermelo.

Kortom, wij hebben een aantal fijne fokmerries die allen hun steentje bijdragen aan de fokkerij!

Lees verder op de pagina Referenties.

Het is voor een fokker niet altijd haalbaar om een paard door een professional te laten trainen. De kosten lopen al snel te hoog op. Daarom worden onze merries alleen voor de fokkerij ingezet, en slechts af en toe investeren we wat langere tijd in een sportcarrière voor één van de paarden. Zo hebben we Figuero (V. Rhodium) in de Z-dressuur en is Good-Looking onlangs verhuist naar de stallen van Rabobank-talent Carlijn Vaessen om door haar opgeleidt te worden voor de sport.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een jong talentvol sportpaard, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken.
Wij geven u  met plezier een rondleiding op ons bedrijf.