Stage

Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame stageplaats, en ben je zelf bereid om aan te pakken? Lees dan even verder.

Wij zijn allereerst een dressuurpaardenfokkerij, maar bieden ook opfok aan derden. In de zomer zijn paarden welkom voor enkel weidegang. Een paard bij ons laten veulenen behoort ook tot de mogelijkheden. De werkzaamheden zijn dan ook heel divers.
Je leert veel over de fokkerij in het algemeen maar natuurlijk ook over drachtigheidsbegeleiding van de individuele merrie. Met wat geluk maak je de geboorte van een veulen mee.

Verder valt er veel te leren in de omgang met jonge paarden. Heb je weleens jonge hengsten naar de bak begeleidt? Of ken je het halstermak maken?
Bekappen van jonge dieren? De smid komt regelmatig langs.

Ook over graslandbeheer is veel te leren. We hebben zelf 24 hectare land waarvan in de zomer ook gekuild en gehooid wordt.

Natuurlijk proberen we ook wat leuke excursies in te plannen zoals de hengstenkeuring, hengstenshows, deelname aan de stamboekkeuringen en af en toe een trainingsstal bezoeken.

Wij verwachten van jou 100% inzet, interesse in de werkzaamheden en wat flexibiliteit! Een baan in de paarden is er niet één van 9.00 tot 16.00 uur!

Wij zijn bij Aequor ingeschreven onder nummer 217303.
Stagiaires kunnen helaas niet intern.
Eigen vervoer is noodzakelijk, daar wij nogal buitenaf wonen.