Geschiedenis

Hoe het allemaal begon…

Van vroeger uit waren er altijd al paarden op ons boerenbedrijf. Werkpaarden wel te verstaan. Een trekker was er nog niet, dus werd al het werk met paarden gedaan.

Met de komst van Avilina (V. Sirius) veranderde er veel. Zij was haar tijd vèr vooruit. Want behalve het boerenwerk ging Avilina ook mee naar de concoursen. Ze werd uitgebracht voor de bandenwagen en de concourswagen, en kwam nooit zonder prijs thuis!
Daarnaast werd ze ook nog ingezet voor de fokkerij wat o.a. de goedgekeurde hengsten Marconi en Rocconi (beiden van Indiaan) opleverde. Avilina kreeg de predikaten ster, preferent en prestatie. Marconi schopte het tot KEUR-hengst!

Jaren en jaren later kwam door ons huwelijk het eerste rijpaard op stal.
Dat ging nog niet zomaar, want Jaap was tuigpaardenman in hart en nieren en een rijpaard zag ‘ie helemaal niet zitten… Maar ja, zonder rijpaard geen huwelijk, dus toch mee ingestemd!

Zo kwam op 14-jarige leeftijd O. Héroïne d’ Hercla ( V. Flying Flag XX, een S.F.) op stal. En omdat het een merrie was moest dat dan ook maar naar de keuring en gedekt worden. Ze werd gelukkig vlot ster, mede door haar sportprestatie: Z-springen en M-dressuur.

De fokkerij liep minder voorspoedig. Ze werd drachtig van Beethoven maar vergooide op de 4 maanden. Het jaar erop werd ze drachtig van Farrington maar vergooide wederom. Toen ze 16 jaar oud was hadden we zelf een 2-jarige hengst, Fantast genaamd, een jonge Waarborg. Die combinatie klikte wel en op 17-jarige leeftijd wierp Héroïne voor het eerst van haar leven een veulen. Ze haalde er diverse dagbladen mee!

Het merrieveulen noemden we Imagine. Héroïne werd opnieuw gedekt ditmaal door Consul, maar helaas zonder resultaat.

Toen hebben we het maar opgegeven en Imagine aangehouden. Het leuke van dit hele verhaal is toch wel dat we onze tuigpaardstam gekruist hebben met het rijpaard en hier toch heel leuk mee door kunnen fokken.

Imagine groeide voorspoedig op. Het werd een leuk paard, dus ook maar dekken. We hadden tenslotte niet anders! De keus viel op Contango.
Ze werd in 1 keer drachtig, maar ook zij verwierp in de herfst. Met de moed der wanhoop probeerden we het nog voor de laatste keer. En gelukkig kwam het goed!

Van Excellent W en Imagine kwam Nicolaï, een mooi hengstveulen, wat in 2006 voor de springsport naar Amerika is geexporteerd. Hij springt inmiddels op Z-nivo.

Met de goedkeuring van Jazz begon voor ons de fokkerij  pas echt. Want de combinatie Jazz x Imagine blijkt bijzonder goed te klikken en we hebben er diverse schitterende paarden mee gefokt:
Passionelle V. Jazz, die begin 2008 onder het zadel van Lisa Wilcox Prix st George start!
Valentino V. Jazz, op 17 jarige leeftijd ZZ-licht dressuur met Marcel Timmermans.
Passionelle was 1 van de eerste nakomelingen van Imagine, volle broer Dutchman een van de laatste. Ook hij loopt super in de sport!
Hij start in 2018 met Alex Baker voor het Ierse team in de U25 proeven!

(Lees verder onder “De paarden“.)

We willen met de nieuwe generatie de lijn verder uitbouwen en hopen natuurlijk op nog veel mooie successen, zowel in de sport als in de fokkerij!!!