
Lijkt het u ook zo leuk om eens een veulentje te fokken? Maar durft u dit niet aan uit onwetendheid? Wij hebben ruim 40 jaar ervaring met het fokken van paarden.
Hoe gaan wij te werk?
Indien u er voor kiest om uw merrie bij ons te laten veulenen, willen wij de drachtige merrie graag 1 maand voor de uitgerekende datum bij ons op stal hebben. Zo leren wij haar alvast een beetje kennen en zij ons.
Die laatste maand wordt de merrie nog een keer geënt en ontwormd, zodat het ongeboren veulen daar ook nog wat van meekrijgt. Wij beschikken over een mooie, ruime veulenbox met camerabewaking, afgezonderd van de andere boxen zodat de bevalling in alle rust kan plaatsvinden.
Een normale bevalling verloopt vlot en probleemloos, maar mochten er toch complicaties optreden dan is de begeleiding bij ons in handen van : drs. L. van Zandwijk van ET De Crob. Hij is geheel gespecialiseerd in de gynaecologie bij het paard.
Zodra de bevalling achter de rug is laten wij moeder en kind zo snel mogelijk alleen om goed kontakt te maken. De natuur zijn gang laten gaan, wat wij natuurlijk nauwlettend in de gaten houden op de camera!
De eerste dag krijgt het veulen al zijn eerste prikje, en afhankelijk van het weer en/of de tijd van het jaar gaan de merrie en het pasgeboren veulen al gauw naar buiten. Eerst een uurtje, opbouwend naar dag en nacht. Als u uw merrie opnieuw wilt laten insemineren kan dat ook op ons bedrijf, en hoeft uw merrie met kostbare veulen niet naar het hengstenstation.
De merrie wordt opgevoeld door drs. L. van Zandwijk, en op de eisprong thuis geïnsemineerd. Na 18 dagen vindt de drachtigheidscontrole plaats. Zo is de cirkel weer rond en heeft u als het allemaal goed mag gaan, over 11 maanden opnieuw een veulen. Na het spenen kan uw veulen ook bij ons blijven voor de opfok. Zie daarvoor de pagina opfok.

