Don Diego

Lord Leatherdale X Krack C X Jazz
M. Valencia Ster/Preferent/Prestatie

2013 werd een mooi succesjaar voor Don Diego, de Lord Leatherdale-zoon uit onze ster/preferente/prestatie-merrie Valencia (V. Krack C).
Hij nam in Strijen deel aan de voorselecties van de PAVO-cup onder Melanie Woutersen, stal-amazone bij Patrick van der Meer, en wist deze winnend af te sluiten! Hij werd daarmee doorverwezen naar de halve finale te Ermelo!
Ook verscheen hij voor de exterieurkeuring waarbij hij 80 punten behaalde voor het exterieur en tevens 80 punten scoorde voor beweging! Daarmee werd hij de 3e ster-nakomeling voor Valencia die op haar beurt dus het preferentschap bij kon schrijven!

Op weg naar de halve finale is Don Diego van Melanie overgenomen door Patrick van der Meer die nu zijn vaste ruiter is. In Ermelo werd eerst de halve finale verreden. Patrick en Don Diego kwamen daar al op een prachtige 11e plaats terecht en mochten in de finale starten! De verwachtingen waren hooggespannen, zou een plek in de top 10 erin zitten?
Het werd nog mooier! Don Diego kwam uiteindelijk op een prachtige 8e plaats terecht, zelfs boven een 2-tal goedgekeurden hengsten! Hij scoorde 84 punten en werd beste ruin van de wedstrijd!
Zijn expressieve draf werd zelfs beloond met het cijfer 9!  Een topprestatie die het vermelden op deze Referentie-pagina al meer dan waard is.

Eigenaren Rachel van der Kaaij en Germain Gelderblom, die Don Diego al als jaarling van ons kochten hebben besloten om Don Diego door Patrick verder op te laten leiden voor de hogere sport. Het 1e doel is nu het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in het Duitse Verden, wat in augustus 2014 zal plaatsvinden.

En dat doel is behaald! Don Diego doorliep met Patrick van der Meer de selecties met glans en werd uitgenodigd tot deelname aan het WK in Verden. Voor ons als fokkers een absoluut hoogtepunt! Natuurlijk zijn wij ook naar Verden afgereisd en hebben genoten van Don.
Hij was absoluut een blikvanger, kreeg in de 1e ronde extreem hoge cijfers: Voor zijn draf 9,2 en galop 9! Maar door spanning wilde hij maar matig stappen, wat hem een plaats in de finale kostte. Zonde want hij kan wèl stappen.
De volgende dag hadden we goede hoop in de kleine finale. De beste 6 gingen alsnog door naar de finale. Maar het publiek is erg enthousiast in Verden en begeleiden iedere combinatie met een ovationeel applaus. Iets wat Don nog helemaal niet gewend was. Het cijfer voor de stap werd een 6,2 maar was net niet genoeg in de totaalscore. Patrick en Don Diego eindigden op een prachtige 8e plaats. De scores lagen dicht bij elkaar.
We zijn natuurlijk enorm trots op de prestaties van Don Diego samen met Patrick van der Meer. Wie weet wat de toekomst voor hem nog in petto heeft….

Foto’s gemaakt door Sjoert Pegge.
Onder deze link een klein stukje film van de prijsuitreiking.