Verslag van de VSN Trofee

Valencia / 1 November 2005 23:17
Normaal gesproken ben ik voor een wedstrijd nooit zenuwachtig, maar eerlijk gezegd was ik nu wel een beetje gespannen. Valencia is pas sinds een week of 6 onder het zadel, en bovendien drachtig, en natúúrlijk hebben we veel getraind, maar toch… Een beetje de kriebels had ik wel. In Houten aangekomen eerst eens wat rondgekeken, want wat werd er nu eigenlijk precies van ons verwacht? De paarden moesten eerst aan de hand gekeurd worden, op hun exterieur en gangenwerk, en daarna volgde het rijden in groepjes van 2.
Valencia was goed wakker en stond er bij de keuring prachtig bij. Jaap heeft haar toen het straatje op en neer laten draven, en ik mocht er achteraan met het rammelbakje. Daarna was er tijd om op te zadelen en los te rijden, en ik moet zeggen, Valencia gedroeg zich echt voorbeeldig. Ze liep lekker ontspannen de bak door, had helemaal geen last van de andere paarden, en was gelukkig ook niet kijkerig.
Toen was het zover. Ons nummer werd omgeroepen en samen met een ander paard mochten we de ring in. Wat er toen gebeurde weet ik niet, maar Valencia werd 3 keer zo groot… Ze zette een mooi front op en begon te showen alsof ze precies wist wat er van haar verwacht werd. Af en toe overdreef ze het een beetje en kon ik haar niet helemaal meer bij me houden, maar ze is tenslotte pas 3, en dit was de eerste keer dat ze een wedstrijd reed, dus je kan ook niet alles van haar verwachten. Al met al gaf ze een goede show weg, en wij waren allemaal erg tevreden, maar wat zou de jury ervan vinden? Na lang wachten (de printer was gecrashed) kregen we eindelijk ons protocol, en we mogen niet klagen. Gemiddelde cijfer een 7, en in de bolletjes-statistiek alles boven het gemiddelde.  
Of we door zijn naar de halve finale horen we pas op 16 november a.s., maar van mij krijgt ze een dikke 10 voor deze geweldige dag. Valencia geniet inmiddels van een lekker weekendje vrijaf, om weer een beetje bij te komen... ze heeft het super gedaan! Claudia Verkaart   Naschrift: En niet alleen Valencia heeft het goed gedaan, ook Claudia verdient een pluim. Ze heeft Valencia netjes voorbereid en we zijn trots op het resultaat. Het is een fijn paard wat positief opviel tussen zijn leeftijdsgenoten. Ze trainen samen op het gemak weer verder totdat Valencia met zwangerschapsverlof gaat. Herma