Wie zijn wij

Sinds jaren her waren wij een melkveebedrijf met daarnaast voor de hobby een kleinschalige fokkerij van tuigpaarden. Zo fokten wij de goedgekeurden hengsten Marconi en Rocconi, beiden van Indiaan. De tuigpaarden hebben meer en meer plaatsgemaakt voor de rijpaarden, en sinds augustus 2010 zijn wij met het melkveebedrijf gestopt en helemaal overgegaan op de paarden, voornamelijk dressuur gefokt.

Wij hebben 5 fokmerries waaronder nog 1 tuiger. Wij nemen met onze fokprodukten graag deel aan de KWPN keuringen en niet altijd zonder succes. Zo behaalde Orlando (V. Jazz)  in 1999 het kampioenschap bij de 3-jarige ruinen op de CK te Heerjansdam. Werd het hengstveulen Winston (V. Rhodium) in 2003 zelfs Nationaal Kampioen in Ermelo en meerdere merries schopten het tot ster-merrie,  (voorlopig) keur-merrie, PROK-merrie, Elite merrie en zelfs PRESTATIE-merrie!

Stammoeder Imagine is bevorderd tot Preferente Prestatie-merrie! En is posthuum maar liefts 3x PRESTATIE!!
En ook kleindochter Valencia (V. Krack C) is Preferent en Prestatie!
Meerdere veulens hebben op de CK al op een 1e plaats gestaan en kregen een doorverwijzing naar de Nationale veulenkeuring in Ermelo.
En in 2010 werden maar liefst 3 van onze 4 veulens voor Ermelo geselecteerd!
Sinds 2012 mogen we ook een 2e bezichtigingshengst bijschrijven: Een jonge Lord Leatherdale, Eastwood genaamd, uit Valencia (V. Krack C). Hij is via de KWPN Select Sale naar Zweden geëxporteerd. In hetzelfde jaar won hij al een jonge paarden aanlegtest in Zweden.
Jamaica, de Blue Hors Zack ook uit Valencia, is onze eerste NMK merrie!

Tuiger Javilina (V. Cinovo)  behaalde het preferentschap! Haar ster-dochter Beauvilina (V. Sander) is moeder van de KWPN erkende Grand-Prix hengst ATZE!!

In de sport doen onze fokprodukten het goed!
Passionelle (V. Jazz) startte onder de Amerikaanse Lisa Wilcox Prix st George! Ook volle broers Orlando en Valentino scoorden netjes in de Z2 en ZZ-Zwaar dressuur. Het jongste broertje, Dutchman is op 7-jarige leeftijd al ZZ-licht dressuur! Hij is in 2016 verkocht naar Ierland aan Alex Baker die hem Internationaal in de U25 proeven uitbrengt.
September 2019 debuteert Dutchman in de Grand Prix met meteen een prachtige score van ruim 66%!
Nicolaï ( V. Excellent W) sprong in Amerika op 130 nivo.
Bodyguard, de Tuschinski-zoon die in Zweden verblijft start in de Intermédiaire. En ook Ciao ( V. Vic), die bij ons Countryboy heette had op 6-jarige leeftijd de punten binnen voor de ZZ-licht dressuur. Freedom (V. Apache) is met Steve van der Woude ZZ-licht dressuur. Deze nakomelingen zijn allen van de op 22-jarige leeftijd overleden Imagine.

Dutchman (Grand Prix)

Winston (V. Rhodium) uit Sensation (V. Krack C) werd behalve Nationaal veulen-kampioen ook ZZ-licht dressuur.
Fairytale (V. Uphill) start in de Z dressuur.
Sensation’s veulen Jahmairo (V. Chagall) is verkocht aan de Amerikaanse team-rider Laura Graves!

Valencia’s 1e nakomeling Belle Amie (V. Florencio) is in eigendom van Sarah Carmichael in Engeland, wordt begeleidt door Carl Hester en is ook al hard op weg naar de Prix st George.
Don Diego (V. Lord Leatherdale) won als 5-jarige ruin de voorselectie Pavo-cup in Strijen en werd beste ruin in de finale met een 8e plaats onder Patrick van der Meer!
Het jaar erop werd hij geselecteerd voor het WK in Verden! Hij was 1 van de opvallendste paarden in Verden maar spanning in stap belette hem een finaleplaats.
Op 9-jarige leeftijd start hij Prix st. George met Kebie van der Heijden.

Figuero (V. Rhodium) is verkocht aan de Canadese Chris von Martels en start ook Prix st George.
De nog jonge Jamaica (V. Blue Hors Zack) is een prachtige NMK vrl keur PROK merrie en wordt door José van Haaren opgeleid voor de hogere sport.

Van W.Héroïne II (V. Jazz) is de Lord Leatherdale-merrie Fantasy ZZ-licht dressuur.
En haar Uphill nakomeling Gentle is verkocht naar Zweden waar zij ook opgeleid gaat worden voor de hogere dressuur.
Jacklynn, de Everdale dochter wordt gereden door onze dochter Esmée en lijkt ook een mooie toekomst tegemoet te gaan.

De Elite merrie Good-Looking (V. Apache) bracht meteen met haar 1e veulen al een kampioen!
Lorraine (V. Governer) werd kampioen van Zuid-Holland en mocht naar de Nationale veulenkeuring in Ermelo.

Kortom, wij hebben een aantal fijne fokmerries die allen hun steentje bijdragen aan de fokkerij!

Lees verder op de pagina Referenties.

Onze veulens fokken we graag op om uit te zien groeien tot 2 of 3-jarigen. Maar voor de juiste prijs is de jonge aanwas vrijwel altijd te koop.

Verder bieden wij opfok van veulens aan derden.
In de zomermaanden kunnen er ook paarden enkel voor weidegang geplaatst worden.
Zie daarvoor de pagina’s Opfok en Weidegang. Informeer gerust naar onze tarieven.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een jong talentvol sportpaard, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken.
Wij geven u  met plezier een rondleiding op ons bedrijf.